پایان نامه دکتری
نگارش پایان نامه دکترا مسئولیتی بزرگ و طافت فرساست؛ و کاری نیست که بتوان آنرا ساده گرفت. در هر کاری شباهات و تفاوت هایی وجود دارد، از بعضی جهات نگارش یک پایان نامه دکترا شباهت زیادی به دو ۱۰۰ متر دارد؛ در دو زمان معمولاً سریع تمام میشود و آنقدری که میخواهید ممکن است وقت برای فکر کردن نباشد. از طرفی، نگارش یک پایان نامه دکترا ممکن است مانند دوی ماراتون بنظر برسد، کار کردن بر روی یک موضوع برای ۳ الی ۴ سال دشوار است و می تواند بسیار خسته کننده باشد. امّا در بسیاری جهات رسیدن به پایان هر دو وظیفه بسیار شبیه هم است. در اینجا به تعدادی از جنبه های متفاوت نوشتن پایان نامه می پردازیم که به شما در انجام وظیفه تان یاری میرساند؛ آن را یک دوی سرعت ببینید یا یک دوی ماراتن، کسی چه می داند، شاید ما بتوانیم به شما کمک کنیم که پی ببرید هر نوع از پایان نامه ای که دارید می نویسید، در واقع همانند یک دوی ۴۰۰ متر میباشد که میتواند از نظر زمانی نه بسیار کوتاه و نه بسیار بلند باشد اگر شما با سرعت و دقت کافی پیش بروید. و اگر شما نیز مدتی است که از درس و علم دور بوده اید، میتوانید مقاله ما درباره « نکات مهم پایان نامه برای ارشدی های دور از تمرین » را مطالعه کنید.
چگونه باید پایان نامه ام را بنویسم؟
نگارش یک پایان نامه ، یک تجربه منحصر بفرد است و هیچ توافق عمومی برای بهترین روش نوشتن آن وجود ندارد. بعنوان یک دانشجوی کارشناسی ارشد ، شما احتمالا بعد از مشورت با استاد راهنمایتان و همچنین مطالعه پایان نامه های دانشجویان سابق کارشناسی ارشد تصمیم میگیرید چه روشی را بعنوان بهترین روش برای نوشتن پروژه پایان نامه ی خود انتخاب کنید.
طبق بعضی آمارها تا اندازه ای همه پایان نامه های کارشناسی ارشد منحصر هستند ، با این همه دو روش کلی برای نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد وجود دارد. برای دانشجویان دکترا ، یک روش این است که پایان نامه را از یک سری مقاله عمومی و مقاله های تخصصی آن رشته سرجمع کنند. این روش نوشتار ، باعث میشود که شما دیگر نیازی به نگارش پایان نامه و مقاله مخصوص عموم نداشته باشید ، اگر چه این کار معمولا غیر عادی است و شما باید قبل از اجرای این متد با استاد راهنمایتان مشورت کنید.
یک روش معقول دیگر برای نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد ، نوشتن آن در فرم یک کتاب متشکل از بخش های مختلف است. البته تعداد بخش های کتاب به موضوع پروژه و زمان موجود برای آن بستگی دارد ، یک پایان نامه معمولاً بصورت زیر دسته بندی میشود:
۱.صفحه عنوان : صفحه ابتدایی که تمام اطلاعات پایه مربوط به پایان نامه را در بر دارد.
۲.چکیده پایان نامه : یک خلاصه راهنما که شامل بخشی از زمینه موضوع ، روش نوشتن و یافته می باشد.
۳.محتویات : فهرستی از بخش ها و اشکال آورده شده در پایان نامه
۴.بخش اوّل – مقدمه : یک توضیح مختصر از اساس پروژه شما
۵.بخش دوّم – نقد و بررسی ادبی : یک خلاصه از ادبیات و آرایه های بکار رفته در پایان نامه
۶.بخش سوم – روش شناسی : یک توضیح و تفسیر از روش های استفاده شده در پروژه
۷.بخش چهارم تا ششم – تجزیه و تحلیل اطلاعات : اطلاعات پروژه و توضیحی از تکنیک استفاده شده در تحلیل داده های پروژه
۸.بخش هفتم – بحث و گفتگو : نتایج بدست آمده بر اساس تحلیل اطلاعات
۹.منابع : یک فهرست از منابع و کتب نقل شده در پایان نامه
۱۰.ضمیمه : دیگر اطلاعات استفاده شده در تحقیق